vineri, 16 septembrie 2011

Etape si sfaturi pentru a obtine viza italiana.

Nu de mult am avut placerea sa plec in vacanta in Italia de aceia m-am decis sa scriu putin despre cum se poate de primit viza spre Italia in speranta ca cuiva ii va fi de folos informatia data.
In continuare o sa evidentiez si o sa enumar principalele etape pe care trebuie sa le parcurgi in obtinerea vizei dar o sa evidentiez cele mai populare scopuri de vizita cea turistica si cea de lucru (Nulla Osta).
Ok sa evidentiem de la inceput unde si cum sa procedam pentru a obtine viza. In primul rind trebuie sa va determinati cu scopul vizitei si durata de sedere, dupa asta puteti sa va adresati la ambasada (la colt de SkyTower vis-a-vis de ULIM) sau la Patronat, iata niste informatie despre dinsul:

Patronato ACLI Moldova
via Sfatul Tarii 17/32
CHISINAU, MD 2012
Repubblica Moldova
tel. 00373.22.238363
fax 00373.22.232321
e.mail moldavia@patronato.acli.it
web: http://www.patronato.acli.it


.Cu ambasada cred ca toti se descurca dar cred ca intrebarea ce e asta "Patronat" pentru ce el trebuie ce se face acolo? deci putina informatie despre Patronat, e o institutie cu care ambasada a facut o intelegere prin care sa ajute persoanele care pleaca spre Italia, deci aici puteti apela la orice consultaie, informatie despre ce documente sunt necesare pentru a obtine viza si cel mai principal prescrierea la ambasada care se face doar aici, toate aceste servicii sunt gratis.
Deci sa spunem ca ne-am decis sa vizitam pe o saptamina capitala pentru un sejur turistic, ce trebuie sa facem o sa stipulez pe puncte sa fie mai structuart si pe intelesul tuturor:
1. Ne trebuie sa stim ce documente avem nevoie pentru asta eu vas recomanda sa scrieti un email la patronat moldavia@patronato.acli.it si sa cereti ce documente sunt necesare vizitei d-voastre si in timpul zilei ve-ti primi un raspus cu un fisier atasat acolo sunt enumerate documentele necesare, iar daca aveti putina rabdare si timp puteti merge la ambasada (informatia acolo se ofera doar intr-o perioada scurta o ora sau doua inaintea mesei sau apelind un numar cu plata ceia ce nu va recomand mai bine va adresati la patronat si o sa va instiinteze despre necesarul dosar cu documente si restul informatiei dorite).
2. Deci am aflat ce documnte trebuie, o sa enumar ce trebuie pentru o viza turistica:


Actele necesare pentru obtinerea vizei turistice
1. CERERE formular Schenghen +2 foto ¾ color (formularul il gasiti la patronat sau ambasada la intrare);
2. AVIZ (fara traducere si apostilare, se ridica la Oficiul Starii Civile pe str. M. Viteazul 11/1, minorii nu prezinta);
3. Pasaport valid +fotocopia;
4. Declaratia de ospitalitate anexat fotocopia pasaportului italian, permisului de sedere, ricevutei sau prenotarea hotelului;
5. Demonstrarea gradului de rudenie prin prezentarea extrasului din actele de nastere sau casatorie, formular multilingv, se ridica pe str. M. Viteazul 11/1);
6. Certificat de la locul de munca/studii, cu indicarea perioadei concediului/vacantei sau carnetul de pensionar (tradus in limba italiana, legalizat la notar si apostilat la Ministerul Justitiei dupa caz);
7. Rezervarea biletelor tur-retur. Daca deplasarea se face cu automobilulul personal se prezinta copia certificatul de inmatriculare; (rezervarea biletelor de avion se face gartis asa ca daca cineva va cere bani nu le dati mai ales la aeroport la comapania Meridiana cer 175 lei pe cind la orice firma turistica o obtii gratis)
8. Asigurarea medicala (o obtii la orice filiala de asigurari sau companie turistica).
9. Garantia bancara ( deschideti un cont bancar din calculul 28 Euro pentru fiecare zi de sejur si luati tot de acolo extrasul de cont stampilat de banca, nu de la bancomate);
10.In caz de solicitare a vizei pentru motiv de casatorie de prezentat Avvenute Pubblicazione – certificat de publicare a intentiei de casatorie, eliberat de catre primaria din Italia;
11.Achitarea serviciilor consulare la EXIM BANK – 35 Euro; Pentru rudele de gradul 1 serviciile consulare sunt gratuite;
12.Ambasada isi rezerva toate drepturile de a cere orice document in timpul examenarii dosarului. (mie personal miau cerut copia buletinului directorului intreprinderii unde lucrez puteti sa o aveti in dosar pentru orice eventualitate sa nu faceti 2 drumuri la ambasada)

PS: si trebuie sa faceti la toate aceste documente cite un xerox ca doar avizul se da in original restul se face copii.

Pentru cei cu nula osta (viza cu contract de munca) lucrurile sunt putin mai simple.

Nulla osta pentru lucru subordonat/sezonier ( Nulla osta al lavoro subordinato/stagionale )
1. CERERE formular Schenghen +2 foto ¾ color;
2. Pasaport valid +fotocopia;
3. AVIZ (fara traducere si apostilare, se ridica la Oficiul Starii Civile str. M. Viteazul 11/1);
4. Nulla osta pentru lucru subordonat/sezonier (se face de cetatianul care te cheama la lucru).
5. Achitarea serviciilor consulare la EXIM BANK – 105 Euro, pentru contract de munca sezoniera cu durata pina la trei luni costul serviilor consulare este de 35 Euro.
6. Ambasada isi rezerva toate drepturile de a cere orice document in timpul examenarii dosarului.
Pentru restul vizelor vizitati sau contactati adresele enumerate.


3. OK, am strins toate documentele ne-am prezentat la patronat si ni s-a facut prenotarea la ambasada (prenotarea se face ca regula pe o saptamina si numai daca sunt ceva urgente ei pot chiar sa va inscrie si in ziua curenta depinde de caz), deci venim la ambasada luam numarul ticketului cu care stam in rind si prezentam dosarul cind ne vine rindul la giseu, prezentam dosarul se da o hirtie cu numele nostru si ora cind se poate de prezentat la ambasada pentru a ridica pasaportul cu viza (dureaza ca regula o saptamina), venim in ziua si ora stabilita asteptam sa ne spuie numele si in sfirsit iata si mult dorita viza. (nu va staruiti sa obtineti viza mai devreme de o luna nu o sa puteti sa faceti asta)
Sper ca informatia sa va fie utila, adugati comentarii daca aveti ceva intrebari :)

310 comentarii:

  1. Salutare!!!!daca un prieten Italian mia facut invitatie pe30 zile ce acte im trebuie....si daca nu muncesc si nu am carte de munca ce trebuie sa fac???va rog raspundetimi..

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti trebuie actele pentru o viza turistica (le gasesti mai sus), daca nu muncesti o sati fie putin mai greu dar intuesc ca studiezi la moment daca da atunci trebuie sa iei de la univesitate/liceu/colegiu un certificat sa studiezi acolo.

    Daca doresti ceva mai concret trebuie sa te duci la Patronat sau Ambasada cu intrebarea data consultarile sunt gratis daca te duci la institutii date.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut... ce folos ca eu am prezentat certificat de student si tot mi-au dat refuz neintemeit....nu e korect de loc

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am incercat sa aduc parintii si nu am reusit cu invitatie spunetimi voi ce e de facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. dar cu certificatul de concediu din cont propriu de la munca se poate de prezentat

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca da, nu cred ca va fie o problema. Principalul ca perioada pe care o soliciti sa nu fie mai mare decit concediul. Si daca te decizi fati si niste copii a buletinului sefului intreprinderii (daca insasi nu esti patronul), mie personal miau cerut asta adica e un document care nu e standart obligatoriu dar este o clauza ca ei pot sa ceara orice document adaugator.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, prietenul meu este plecat in Italia.Sta legal, are chirie si lucreaza cu contract de munca, dar are cetatenie "romana".Este vre-o posibilitate sa plec pentru o mica vacanta la el.Eu sunt studenta anul I si am carnet de munca(am lucrat la stat)....dati-mi o mina de ajutor daca poate cineva, cu un sfat sau propunere...multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot sa spun ca nu e posibil pentru ca ultima decizie o ia consulul italian, dar dupa parerea mea va fi foarte greu, daca am inteles corect la moment nu lurezi asta tot e un minus, cel mai bine sa te adresezi la patronat sai intrebi daca face in conditiile date sa faci prigatirile pentru viza, ei nu decid nimic dar totusi un sfat pot sati daie, chiar daca probabilitatea va fi mica sar putea de incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc "JohnyBravo",dar indraznesc sa mai intreb ceva. Ce reprezinta patronatul?

      Ștergere
    2. Citeva fraze despre ce este si unde se afla Patronatul polti sa gasesti mai sus in textul postului.

      Ștergere
    3. ms din suflet

      Ștergere
  9. Suneti-mi va rog pe cit timp se acorda prima viza pt Italia? Garantia bancara e o obligatoriu sa fie din contul meu sau celui ce ma invita, Se accepta daca toate garantia gancara e trimisa prin fax, sau trebuie doar originala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Viza o sa fie pentru perioada indicata de tine +- citeva zile nu te astepta sa iti deshida viza pe o lunga durata daca soliciti o perioada restrinsa, daca o sa solicit pe o saptamina o sa poti sa fii acolo doar acea saptamina +- citeva zile cum am spus.

      2. Garantia e obligatorie, mai bine fati un cont aici o sati trebuiasca 28 euro per zi de sedere nu e asa mult poti imprumuta banii ii pui in cont iti iai foita ce dovedeste ca ai garantia si poti scoate banii inapoi in aceiasi zi principalul e foita stampilata de banca. Daca nu ai banii acestia adreseazate la patronat sau ambasada cu intrebarea data ei o sati explice totul.

      Ștergere
    2. dar daca eu depun acum banii si iau extrasul din banka cu contul care il am, pot folosi acest extras peste o luna cd voi depune la visa?

      Ștergere
    3. Nu, extrasul e valabil doar citeva zile pana la inmanarea lui la patronat, pur si simplu no sati ia documentele cel mai bine acest extras de facut in aceiasi zi cind depui documentele.

      Ștergere
  10. Sa inteleg ca garantia bancara din Italia nu prea are valoare!!! Multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa faci o garantie bancara din Italia te costa 200Euro

      Ștergere
  11. Va rog daca se poate expediati-mi va rog dosarul necesar de acte pentru reintregirea familiei cu un cetatean al UE pentru a pleca in Italia pe adresa diankababenco85@mail.ru.Va multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite un email patronatului moldavia@patronato.acli.it ei o sati raspunda si iti vor da informatiile corespunzatoare.

      Ștergere
  12. Salut, spuneti-mi va rog, eu daca imi deschid viza cu ajutorul chemarii in Italia, pot sa ma inscriu la cursuri? de 3d de exemplu, nu pentru invatarea limbii italiene ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorry dar nu am inteles intrebarea, cum se leaga cursurile de viza?

      Ștergere
  13. Buna ,ajutati-ma va rog parintii mei ne-au trimis o declaratie de ospitalita,dar chestia e in aceaia e ca sotul meu lucreaza ,dar eu sint studenta la facultate la fara fregventa,cum credeti pot reusi? mersi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca observi in primele cometarii cu aceliasi conditii intreaba lumea si chiar li sau dat refuz, dar fiecare caz trebuie cercetat aparte, dupa parerea mea daca ai sot aici trebuie sa ai ceva shanse findca ceva te leaga de tara, chiar daca incerci nu o sa ti ia mult timp si bani, de ce sa nu incerci nu vad motive, pe urma sa nu ai remuscari ca nu ai incercat.

      Ștergere
  14. cine poate sa-mi raspunda ce sanse are un militar sa-i fie data viza pentru Italia pentru o vacanta de 10 zile...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asa o intrebare nici la ambasada nu o sa-ti raspunda, o sati sugereze doar sa prigatesti documentele si deam e la alegerea ambasadorului sati dea viza sau nu.

      Totul depinde de detalii esti in concediu sau nu, care e scopul vizitei, la cine te duci etc ...

      Daca vizita are temei atunci nu vad impedimente sa nu iti dea viza.

      Ștergere
  15. salut, vreau sa plec in vacanta, un prieten italian imi face o chemare ,ma intereseaza daca am sanse de a mi se deschide o viza turistica, daca eu nu am loc de lucru in moldova, dar lucrez in fiecare an sezonier la italia in hotele.am toate documentele in regula si nici o data nu am incalcat termenul de aflare in tara straina. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. salut, va rog sa ma jutati daca ma prezint azi la ambasada peste cit timp ei ma programeaza pentru a depune dosarul pentru viza de reintregire a familiei (sotia - cetateana a rominiei)? si dupa depunere a actelor (dosarului), peste cit timp imi pot deschide viza cei de la ambasada? adica cit timp trebuie sa astept daca am depus dosarul pt visa? Va multumesc din timp.Va rog frumos ajutati-ma.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca ai toate documentele si e foarte urgent ei pot sa te programeze chiar si in aceiasi zi depinde de urgenta, daca ati depus dosarul raspunsul o sa vina daca nu ma gresesc in timp de o saptamina (dar pot gresi putin totul depinde de dinsii), mai repet odata totul depinde de urgenta pentru ca viza italian nu se face pe mult timp inainte.

    Daca ai documentele necesare (sau nu) adreseazata la patronat (adresa e mai sus) ei o sati verifice documentele si o sati faca inscrierea in comformitate cu urgenta dumitale.

    RăspundețiȘtergere
  18. va multumesc, adica nu depaseste o luna de la depunerea dosarului.Vreau sa stiu ca sa imi pot programa totul, vreau de pasti sa fiu la ea si nu stiu daca reusesc daca ma programez saptamina asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiti linistiti ca nu o sa dureze mai mult decit o luna, mai mult dupa legislatia italiana viza nu se da mai devreme decit o luna inainte, asa ca la compartimentul urgenta dovedesti si chiar mai ai timp.

      Ștergere
  19. multumesc mult Johny!!!Sper sa imi ajute mult informatia dumitale, saptamina viitoare chiar vreau ma apropii la patronat.Dar multumesc ca am aflat ca mai tirziu de o luna nu se acorda viza.O zi buna.Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  20. buna! cum pot obtine o viza de 2 saptamini, pe baza de invitatie de la ruda de gradul I,ce acte sunt necesare?, sunt angajata, cu stagiu...si daca sunt celebatara,e vre-o problema? mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus gasesti toata informatia care-ti trebuie pentru viza turistica.

      Ștergere
  21. buna!cum pot obtine viza de 1 luna pe baza de invitatie de la ruda de gradul 1 impreuna cu fiica de 2,9 ani angajata,la moment in concediu de maternitate,mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus sunt documentele necesare pentru viza turistica, dupa asta va adresati la patronat ei o sa va clarifice totul.

      Ștergere
  22. buna, as vrea sa va intreb care sunt sansele de a primi viza pt un minor?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna sera! Scrieti/mi va rog frumos numarul de tel la care putem sa ne programam la Ambasada ,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu exista asa numar, programarea la ambasada se face de patronat tot acolo ei verifica documentele pe care trebuie sa le aveti.

      Ștergere
  24. buna seara,spuneti-mi va rog daca ma prezint luni 9 aprilie la patronat cu tot dosarul in regula, voi reusi sa imi deschid viza(reintregirea familiei sot-sotie) de pe 1 mai, adica sa pot pleca in italia? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da, daca totul e in ordine cu documentele atunci datele invocate sunt foarte reale deam pe ce data ce si cum la patronat va descurcati cum vii mai convenabil si ei o va va faca programarea la ambasada reiesind din ce data va este mai convenabila.

      Ștergere
  25. dar spuneti-mi va rog pe ce perioada se poate acorda viza de reintregire, o luna, doua, un an etc? si saptamina viitoare lucreaza de luni-vineri sau are vacanta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus sunt contactele la patronat sunati sau expediati un email cu toate aceste intrebari e de competenta lor sa va comunice asa informatie.

      Ștergere
  26. Salut! am o intrebare..kum trebuie de prezentat foaia de invitatie? se permite ka s'o printeze si sa mi'o trimita printr'un e-mail sau mai bine e daka va fi in original?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei sa fii 100% convins ca invitatia sa fie acceptata mai bine sa fie in original, poate si cea tiparita sa mearga dar pentru oricare eventualitate eu personal as prefera originalul, si sa nu uiti sa faci si citeva xerocopii o sati trebuiasca cind vei intra pe teritoriul Italiei o sati ceara aceasta foaie vamesii.

      Ștergere
  27. Ok..multumesk!!
    ink'o'ntrebare - eu am cont bancar , e necesar sa am si card?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum inteleg ai cont bancar curent, pentru a arata ca ai suma necesara pentru sedere, nu e necesar sa ai card, foita care iti trebuie se ia de la contabilitatea oricarei banci unde este scris ca dispui de o suma anumita si nu conteaza in ce forma tii banii(nu uita ca foita asta e valida doar citeva zile e bina sa o faci cu o zi inaite de a te duce la patronat) si sa nu o incurci cu foaia care se da la bancomat ea nu e valabila, cum am spus se face la contabilitate cu stampila bancii.

      Ștergere
    2. Inteles :) Multumesc !!!

      Ștergere
  28. salut, spuneti-mi va rog declaratia din partea cetateanului italian pentru reintregirea familiei(modelul de declaratie pe care l-am primit de la patronat) de unde se elibereaza ? de la primarie din italia? trebuie sa aiba stampila?.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salutare! cunoaste cineva, in foaia ''dichiarazione di ospitalita'' ete punktul 4. ...il sottoscritto dichiara inoltre ------ di aver gia messo a disposizione in favore della persona suindicata, a titolo di garanzia economica, sotto forma di ''fidejussione bancaria'', la somma di euro...presoo l'Instituto bancario
    ...agenzia n..., sita in...
    Eu primesc inivtatia din partea sotului... e neaparat ka el sa aiba cont in banc, daca am eu. Caci stiu ca la ei costa vreo 150-200 de euro pentru a scoate garantia ceea bancara. S-a mai intilnit cineva cu asa ceva...astept sa*mi raspundeti.
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am auzit ca partea care invita (sotul in cazul tau) sa aiba cont, ambasada cind verifica documentele ia in considerare ca depunarotul de acte sa aiba minimul necesar pentru a trai acolo si nu invers, plus la asta uite la ce fel de documente trebuie pentru viza necesara si o sa afli concret trebie sau nu, iar daca nu esti increzuta apeleaza la patronat cu intrebarea data.

      Ștergere
    2. Gata...m-a luminat domnul de la patronat..merci ) La punktul dat pot sa scriu datele contului pe kare eu il detin.

      Ștergere
  30. Buna! In sfarsit am gasit si eu un site cu o informatie cat de cat completa referitor la actele necesare pentru obtinerea vizei turistice pt Italia. Merci mult, JohnyBravo.
    Am o singura intrebare, pe un alt site cu acte necesare pt viza Shengen era mentionat si cazierul judiciar al RM... Mai trebuie si asta???
    In genere vazand cate acte sunt necesare pt o calatorie de 10 zile, am impresia ca locuim in cea mai temuta tara de pe glob. Aoleuuu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, in privinta la cazier e ceva nou nam auzit de el o sa ma interesez de asta, dar la aceasta ambasada la totul poti sa te astepti am impresia ca o sa trebuiasca de avut si certificate de la casa de nebuni cine stie poate suntem toti dusi cu pluta. Iar daca fara glume apoi te inteleg pentru a merge pina in italia am avut mari batai de cap cu aceste documente, de unde si ce, cu patronatul ista tot e o incurcatura unul spunea asa altul invers de asta si scris blogul ista.

      Ștergere
  31. Salut,sunt studenta anu 2 ,si doresc sa imi deschid o viza turistica,doresc sa plec la mama in ospetie ..ce documente trebuie sa string?si in cit timp ?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sus in text e scris ce documente iti trebuie pentru viza, iar timpul depinde de tine poti sa stringi si in 1-2 zile aceste documente daca iti trebuie urgent, plus vrio 1 saptamina raspunsul de la ambasada asa ca depinde de caz si de tine pe ce data doresti sa te duci.

      Ștergere
  32. salut spuneti-mi va rog avizul si actul de nastere multiling nu trebuie traduse shi legalizate la notar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie deja de facut peocedura asta, daca observi pe document deja e tradus iar legalizarea sa aminat din acorduri bilaterale din cite stiu.

      Ștergere
  33. buna, eu am invitatie de la o prietena nu sintem rude,lucrez, am vreo sansa sa eau viza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine inteles ca ai sanse, poate nu 100% dar destul de mari.

      Ștergere
  34. buna,nana mea locuieste in Italia si mi-a facut o invitatie,ea nu stie actele sa le trasmita prin pocita dumnevoastra sau eu sa vin cu ele la dumnevoastra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Iana eu nu ma ocup cu asa ceva pot doar in timpul liber sa va dau un sfat, iar ceia ce priveste de trasmiterea documentelor e foarte usor nu trebuie sa ai facultate sa vii la posta si sa inmini niste foi deja posta se ocupa trasmiterea lor, mie personal invitatia mi sa trasmiso prin fax el e la orice poasta sau internet cafe cit la noi atit si in Italia.

      Iti explic cum se trasmite foaia cu invitatie prin posta :

      Nana ta ii spune operatorului de posta ca vrea sa trasmita un fax dupa ce ia va trebui sa stie pe ce numar de fax sa trasmita, tu te duci la orice posta din Chisinau si ceri numarul lor de fax, acest numar ii trasmiti nenei tale, ea la rindul ei ii spune persoanei care va trasmite faxul si in citeva secunde la posta unde tu vei fi o sa vine faxul.
      Foarte simplu si usor. Bafta.

      Ștergere
  35. buna, ce program de lucru aveti, de la ce ora pina la ce ora lucrati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) eu nu activez in sfera data, citind postul de mai sus o sa intelegeti ca de toate intrebarile privind viza italiana se ocupa ambasada sau patronatul, eu avind posibilitatea sa merg in Italia am scris despre detalii mai minuscule care trebuie de atras atentie si tot deci nu ofer nici ceva servicii doar dau ceva sfaturi si tot.

      Ștergere
  36. Salut! cunoaste cineva care e termenul maxim a vizei? pot s'o solicit pe'o perioada de 3 luni? merci )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde care e scopul si argumentarea acestei perioade, daca e ceva pe baza de viza turistica nu prea cred ca o sa dea asa perioada mare.

      Ștergere
  37. Salut,eu vreau sa plec in vizita in italia la prietena mea,dar nu stiu ce act de rudenie sa prezint,cum sa procedez in asa caz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apeleaza la Patronat ei o sati spuie totul, adresa si coordonatele le gasesti mai sus.

      Ștergere
  38. buna!!eu cunosc o altfel de organizatie "ReginaPacis" , care deasemena ajuta persoanele pentru obtinerea vizei!!Eu anul trecut am strins toate actele.totul era in regula doar ca nu studiam si nu eram angajata si miau refuzat la viza!!! nu pot intelege care e procedura de eliberare !!! a sc mai sus o domnisoara ca studiaza dar nu iau eliberat viza!! Nu mi se pare normal ,adica daca ai 50 de ani nu e nici o problema pleaca si daca ai 20 STOP......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu de inteles logica acestei ambasade, cared ca una din probleme e imigrarea moldovenilor in Italia de asta si e asa de sever, orice banuiala cred ca o vad ca potential emigrant ilegal, daca nu lucrezi si nu studiizi atunci 100%, daca studiezi ai shanse dar tot este aleatoriu cind dau viza cind nu, mai sigur e cu cei care pleaca in vacanta deci care lucreaza pe loc.

      Ștergere
  39. Buna.
    Am si eu o intrebare, va rog. Astazi am primit viza turistica pentru Italia si abia ajungand acasa am observat ca spre deosebire de celelalte vize pe care le am in pasaport, asupra acesteia nu a fost aplicata nici o stampila... Spuneti-mi, va rog, asa si trebuie sa fie sau din neatentie au uitat ei sa o aplice? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre ce stampila vorbesti? ceia "Ambasciata d'italia chisinau" ceva de tipul ista?

      Nu cred ca e o problema mare viza ai iar restul deam nui primordial.

      Ștergere
  40. Merci mult, JohnyBravo... Anume la o astfel de stampila m-am si referit.
    Am mai intrebat si alti prieteni care au obtinut nu demult viza turistica si ei la fel nu au stampila ambsadei aplicata. Pur si simplu imi faceam griji sa nu am probleme la aeroport.

    RăspundețiȘtergere
  41. Spuneti-mi va rog, daca avizul se pune in original in dosar, ramine la ei......si de fiecare data cind ai nevoie de viza trebuie de prezentat avizul dat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. JohnyBravo, vreau sa te corectez...raspunsul e NU )
      Eu gindeam la fel, ka de fiekare data tre de prezentat AVIZ, dar ei il au in arhiva, asa ka veti prezenta toate celelalte acte+copia vizei precedente ) Succese !!!

      Ștergere
  42. Bana ziua, am citit toate mesajele de mai sus si am o mica nedumerire, va rog sa ma ajutati. Cu doi ani in urma, am cerut yiza pentru Italia si am primit-o, doar ca procedura a fost un pic alta decit cea descrisa mai sus. Pur si simplu am adunat actele, le-am scanat, si le-am transmis prin email la ambasada, ca dupa 5 zile lucratoare sa sunam si sa ne programam pentru a lua viza. Spuneti-mi va rog, acum ne este posibila acesta prpcedura? Trebuie neaparat sa contactam ambasada prin intermediul Patronatului??? Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  43. am terminat clasa a 9 shi vreau sa plec la Italia pentru ami continua studiile ,pot eu sa-mi deschid viza de student?va rog frumos ajutati-ma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te apropii la patronat (adresa e mai sus) si ii pui intrebarile dorite ei o sa-ti raspunda la toate intrebarile.

      Ștergere
  44. salut,am si eu o intrebare-sunt in italia,am cetatenie romina,sotul este acasa in moldova,are el vreo sansa sa primeasca viza ca sa poata veni in italia la mine,el in moldova,nu invata si nu lucreaza acolo.va rog ajutatima???

    RăspundețiȘtergere
  45. cristina italia5 iul. 2012, 14:33:00

    buna ziua,va rog tare mult sa ma ajutati,am citit ca daca sotia are cetatenie romina,este in italia,poate sasi cheme sotul in vizita la ea,are vreo sansa sa i se deschida viza in moldova???va rog sami raspundeti.....multumesc

    RăspundețiȘtergere
  46. va rog frumos sami raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea este foarte delicata contactati sau apropiativa de sediul patronatului, adresa si contactele sunt sus in post.

      Ștergere
  47. SALVE,AM SI EU O INTREBARE...AM OBTINUT VIZA PT ITALIA DE 15 ZILE...OK,INTREBAREA MEA ESTE,CIND REVIN IN TARA,TREBUIE SA STAU ALTE 15 ZILE IN TARA INAINTE DE-A CERE ALTA VIZA,SAU POT SA CER ALTA INDATA CE AJUNG IN TARA???MS ANTICIPAT!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. salut, am si eu o intrebare, eu deja am dat toate actele la ambasada Italiei pentru viza, insa este o problema, eu deja mai bine de o luna tot astept raspunsul de la ei si nu-l mai primesc, am sunat de mai multe ori, dar dau vina ca nu primesc raspuns de la autoritatile din Italia cu privire la unele acte, mama mea a fost sa se intereseze dece nu trimit raspunsul, pentru ca ea este in Italia si ea ne-a facut chemare mie si sotiei, si acolo au spus ca ei au trimis raspunsul la ambasada. Ce pot sa fac eu in cazul asta? pot scrie undeva vreo plangere? Deja aproape jumatate din concediu a trecut si evident ca si din perioada indicata in cererea pentru viza... Merci anticipat

    RăspundețiȘtergere
  49. salut! am si eu o intrebare, eu doresc sa plec in vacanta pe 2 saptamini in vizita la prietena mea la It. Cum si ce trebuies sa fac pentru a mi se acorda viza pe 2 saptamini? Va rog mult ajutati-ma. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  50. CIAO!Am si eu o intrebare,sunt vize care pot fi cerute la urgenta? Ma casatoresc pe 23 septembrie 2012 si vrau sa vina si tata in It.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru urgente din cite stiu eu nu sunt vize, dar aici cu Italia orice viza poat efi urgentata daca o sa ai inscriere la ambasada cit mai curinda (deja depinde de patronat daca le spui cai urgenta si tu ai toate doc. la mina atinci ei pot sati faca inscrierea la ambasada chiar in aceiashi zi), 23 zile pentru ambasada italiana nu e urgenta :) e un termen destul de normal, si mai accentuz odata ca viza in Itaia se face nu mai tirziu de 30 zile deci daca te grabesti cu restul documentelor atunci 100% ca obtii viza.

      Ștergere
  51. salut ajutatima va rog .prietenul meu este cetatean italian,si vreau sa-i fak o vizita in italia.nu suntem casatoriti,cum procedez.ce documente am nevoie eu si ce documente are nevoie el.multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  52. buna sunt crista vreau sa stiu cit costa o viza la italia ce ducumentie trebuie mie sa ajung acolo

    RăspundețiȘtergere
  53. buna sunt cristina vreau sa stiu cit costa o viza la italia ce ducumentie trebuie mie sa ajung acolo

    RăspundețiȘtergere
  54. Cit timp faceie o viza si daca nu pun de acie in cont bancal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ??? Daca cinstit nam inteles nimic :) mai concret si mai explicit, ca lumea nu poate citi gindurile.

      Ștergere
  55. Viza costa 35 euro sau ma mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citeste te rog postul!
      Viza turistica costa 35 euro (pentru cei care se duc la rude de gradul 1 e gratis)
      Viza pentru nulla osta sa scumpit si daca nu gresesc e undeva 105 euro.

      Ștergere
  56. Ma scuzatie daca eu vreau sa vad rude de la italia mie facie viza gatis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie face viza gratis

      Ștergere
    2. Ma scuzi dar ai un limbaj foarte schimonosit nu inteleg nimic ceai scris, este asta intrebare sau e o exclamatie?

      Ștergere
  57. Nu intaleg ce scris maie sus scrie maie clar ce documente trebui sa ma duk la rude la italia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glumesti??? Ce nu e clar si ce nu intelegi?? e scris in limba romana parca. Nare cum sa fie neclar pentru ca am facut copy/past de pe documetul ambasadei cu documentele necesare, plus la asta am si explicat ce si cum. Incepe sa citesti aici "Actele necesare pentru obtinerea vizei turistice
      1. CERERE formular Schenghen ......"

      Ștergere
    2. Voie cind scritie eu nu intaleg nimik ce asta cerere formular schenghen de unde so ma ieau pe asta

      Ștergere
    3. Asteas deam probleme personale daca nu intelegi, e scris negru pe alb.
      "1. CERERE formular Schenghen +2 foto ¾ color (formularul il gasiti la patronat sau ambasada la intrare); "

      Nu stiu poate nu intelegi limba romana, scrie concret "(formularul il gasiti la patronat sau ambasada la intrare)"

      Ce intrebari pot mai fi?

      Ștergere
  58. Daca eu nu am documentul care ma cheama la lucru pote sa faca viza pe baza de munca la italia sa caut de lucru acolo mie facie viza asa sau nu

    RăspundețiȘtergere
  59. Ma scuza daca eu am 21 ani doresk sa muncesk la italia linga viitorul sotu nu face viza ca am 21 ani ce nu am voie sa muncesk acolo sau ceie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. #Aninim ma scuzi dar nu inteleg ce scrii, daca vrei sa ti se explice totul dute la patronat adresa o gasesti mai sus in post.

      Ștergere
    2. Eu team intrebat daca am 21 ani ce nu facie viza la itali si daca nu am documentul care ma cheama la lucru. Ce nu pote sa faca pe baza de munca viza

      Ștergere
    3. :D imi vine sa rad dar asteai de plins, la capitolul relevanta si gramatica elementara stati foarte rau, nu pot afla sensul intrebarii din propozitiile scrise de d-voastra, da aveti 21 ani si nu aveti chemare e totul ce am inteles dar restul habar nam, si mai spun inca odata adresativa la ambasada sau patronat pentru ca ei rezolva si explica intrebarile privind viza, aici doar puteti afla detalii si opinii de la cei ce au fost deja in Italia.

      Ștergere
  60. Ce asa de geau scrtie dunevostray

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :d Sunteti interesant d-voastra, eu nu sunt 24/24 angajat sa scriu aici comentarii, daca doriti ceva urgent adresativa la ambasada sau patronat.

      Ștergere
  61. Ma scuzatie am fost la ambasada ma tris la patronatu eu team intrebat daca am 21 ani mie facie viza pe baza de lucru

    RăspundețiȘtergere
  62. buna zioa daca am viza poloneza cu ea pot sa plek laitalia sau nu

    RăspundețiȘtergere
  63. buna am asa o intrebare ..ca sa mergem la patronat trebue sa facem ceva prenotare sau acolo e fara prenotare

    RăspundețiȘtergere
  64. ca sa completam cererea de viza tip D o completm noi sau completam atunki kind plecam la patronat cu ajutorul lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu aveti probleme cu completarea o puteti completa si d-voastra si deja la patronat inminati toate documentele, chiar o sa fie asa mai bine ca o sa economisiti timp si nervi pentru ca acolo nu e asa mult spatiu pentru a indeplini cererile dar si e galagie,deam depinde de sezon dar majoritatea timpului acolo e rind, nu e mare dar totusi va trebui sa asteptati putin.

      Ștergere
  65. mie imi face sotu reitregirea familie pe baza pasaportului romin mie si la copil cind plec la ambasada sa depun dokumentele e necesar sa fie si kopilul ku mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cite am vazut copii sunt necesari la acest proces, cred ca daca copilul e mic o sa va faca vrio exceptie sa treceti mai repede.

      Ștergere
  66. Buna ziua, am si eu careva nelamuriri...
    Daca ma puteti ajuta sa.mi explicati care e procedura. Sunt in Italia si as vrea in perioada de iarna(15 zile) 1.sa o chem in vizita pe o prietena de familie ea nu munceste si are carnet de invalid si nu stim cum sa procedam la rubrica: carte de munca.
    2.persoana care face invitatia, trebuie sa se prezinte si ea la ambasada din Moldova?plus la asta are nevoie doar de pasaport italian sau si alte acte, cum ar fi extras de cont de la banca.
    Va rog sa ma ajutati..
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca persoana nu munceste deci acest document nu este nevoie, deacum la patronat daca o sa se duca deja o sai spuie poate trebuie vriun certificat de invaliditate desi nu pot confirma asta patronatul si ambasada sunt inputernicite de a cere documentele necesare.

      Ce priveste de invitatie, ea se face de catre d-voastra cred ca la organele de stat sunt blancuri sau puteti sal gaseti pe internet, indepliniti formularul si il trimiteti perosanei in cauza (prin posta, fax, colet ...) nu e necesar persoana din italia sa se prezinte undeva doar sa trimita documentele necesare, ce priveste de extras de la banca nu d-voastra trebuie sal faceti ci persoana care vine in italia deci prietena voastra de familie cu suma de 28 euro per zi iese undeva la 420 euro pe cont pentru 15 zile.
      Daca ceva nu e clar spunetii prieteniei sa se duca la patronat si o sai explice totul acolo.

      Ștergere
    2. multumesc din tot sufletul

      Ștergere
  67. buna am si eu asa o intrebare...ce este un certifikat anagrafik ca nu am inteles...

    RăspundețiȘtergere
  68. sotul meu are cetatanie romina si lukreaza in italia ce dokumente ne trebue pentru a ne face chemare mie si la copil

    RăspundețiȘtergere
  69. buna. as vrea sa merg in vizita pe 1-2 saptamani in Italia la niste cunoscuti, deci nu exista grad de rudenie intre noi. cum fac? imi fac ei invitatie??sau cum?
    si acum inca o intrebare. la moment imi fac studiile in Ro si as vrea sa merg de aici, sa nu vin in MD la ambasada, insa nu am cetatenie romana. voi reusi sa obtin viza din Ro?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  70. buna. as vrea sa merg in vizita pe 1-2 saptamani in Italia la niste cunoscuti, deci nu exista grad de rudenie intre noi. cum fac? imi fac ei invitatie??sau cum?
    si acum inca o intrebare. la moment imi fac studiile in Ro si as vrea sa merg de aici, sa nu vin in MD la ambasada, insa nu am cetatenie romana. voi reusi sa obtin viza din Ro?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  71. salut...spuneti-mi va rog,fiica mea se casatoreste la italia si vreau sa plec la nunta ei,pe o luna,pot eu sa stau acolo o luna ca turist?si in cit timp iti vine raspuns ca am abtinut visa?cit timp aproximativ dureaza ca sa obtin o visa italiana incepind cu adunarea actelor toate si cit costa???..multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cit priveste perioada asta trebuie sa discutati cu ambasada sau patronat, iar ce tine de documente ele se fac chiar si in citeva zile daca e urget, viza tot e bazata pe termenii cind doriti sa plecati daca e urgent se face si in citeva zile daca nu termenul maxim e 1 luna.

      Cu alte cuvinte depinde pe ce data trebuie sa pelcati acolo si reiesind din asta va faceti orarul la patronat si ambasada, daca aveti in dotare mai mult de o luna atunci puteti doar stringe documentele care necesita asteptre (aviz, cert. multilingual, ...), cu o zi inainte de a va adresa la patronat facetiva certificatul ca aveti destuli bani in cont pentru vizita si bronati biletul la avion la vrio agentie (ambele se fac gratis). La patronat deja cu documentele gata la mina trebuie sa va adresati undeva nu mai devreme de o luna de data plecarii.

      Ștergere
  72. multumesc mult...dar spuneti-mi va rog ca sa obtin visa trebuie cineva de la italia sa-mi faca chemare sau ceva,sau pur si simplu totul se face aici la ambasada cu actele care ati mentionat mai sus???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot se face aici inafara de punctul 4, trebuie ca rudele de acolo sa va transmite aceste documente.

      Ștergere
  73. Buna ziua! vreau foarte tare sa plec in vacanta de iarna-la sarbatori, in Italia la prietenul meu pentru 2 saptamini.sunt studenta,nu lukrez si invitatia mi-o face mama prietenului meu care traieste ku un italian.inteleg foarte bine ka am putine sanse ka sa mi se ofere viza :) cunosk lista dokumentelor si practik toate sunt deja pregatite, dar vreau sa intyreb : kum kredeti,cine ar fi mai bine sa imi faca inviatia mama prietenului kare are permis de soggiorno sau domnul italian? sau poate sa mai anexez ceva adaugator la dokumente!e prima mea viza si sunt tulburata ka sansele sunt minime. va multumesk!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati pus intrebarea asta patronatului?

      Pur logic as spune ca mai bine ca un cetatian italian sa va faca invitatia, dar totusi e o parere subiectiva a mea si nu stiu cum o sa interpreteze ambasada, pina la urma nu conteaza foarte mult cine te invita aici in primul rind se uita daca nu esti potential imigrant ilegal si cum sunteti student, nu licrati si nu aveti rude mai apropiate acolo e apropae imposibil de dobindit viza.

      Ștergere
  74. patronatul astazi mi-a zis ka nu este nevoie sa ma invite cetateanul italian. :) ku toate ka au incercat sa nege faptul ka am putine sanse ,eu eu stiu perfect realitate...dar totusi incerc. :) ms totusi totul tine de norok la mine.vedem.:)

    RăspundețiȘtergere
  75. Inseamna ca moldovenii nu pot fi turisti,trebue sa ai rude in fiecare stat care sati faca invitatie,char si daca ai sume mari pe cont bancar si poti sati permiti concediu cind doresti? eu daca nu am rude peste hotare,nu pot pleca nici la romania,in calitate de turist.si mai vorbesc de drepturile omului...

    RăspundețiȘtergere
  76. tara de rahat si konducere de rahat ca altfel nu ii poti zice. daca nu ai rude sau kunoskuti pe la ambasada staisi putrezesti aici.iaka asa.

    RăspundețiȘtergere
  77. buna am si eu o intrebare..vreau sa plec in vacanta de iarna la italia.impreuna cu prietenu la parinti lui....si e posibil sa imi fac invitatie si mie daca nu este grad de rudenie...sunt studenta in romania ..si inca ceva pot sa iau viza de aici???..mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  78. ciao.... am citit practic tot blog-ul... unica ce nu am gasit raspuns e: in cit timp obtii visa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Punctul trei ultimele fraze, daca nu e clar mai repet odata.
      Viza italiana se face foarte repede dar nu poate fi facuta din timp, termenii legali sunt de o luna, adica daca vreti sa va faceti viza cu o luna si o zi inainte de ziua indicata ca plecarea no sa puteti.

      In general se face asa inainte de 3-4 saptamini(se poate si mai tirziu daca e ceva urgent) de ziua plecarii va adresati cu toate documentele la patronat, va prenoteaza la ambasada (tot variaza daca nu e urgent atunci vrio saptamina asteptare), deja cu documentele date va adresati la ambasada si daca accepta o sa primiti raspuns peste vrio saptamina.

      Deci intro luna maxim puteti obtine viza, dac e ceva urgenta atunci termenii pot sa fie si mai mici 1-2 saptamini.

      Ștergere
  79. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Alesea ai mai pus intrebarea data si cum vezi nu ti sa raspuns pentru ca e o intrebarea delicata, trebuie sa te adesezi la ambasada din romania sa afli raspunsul sau scrie vriun email la patronat sau ambasada din MD poate o sati ofere raspunsul, eu personal nu stiu nimic despre asa aspect si deci nu pot sa-ti ofer un raspuns.

      Ștergere
  80. Buna ziua , extrasul multiligv a surorei mele din italia ,pentru ai il face aiici la noi ,mie imi trebue procura din partea ei ? poate sint cazuri ka nu trebue ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa explici pentru ce ii trebuie extrasul surorie tale?

      Ștergere
  81. petru gradul de rudenie ,la obtinerea vizei

    RăspundețiȘtergere
  82. mie viza ,sa plec la ia la nunta in Italia,si ma intereseaza daca pentru acest extras al ei am nevoie de prokura de la ia ..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca nu ai inteles sensul acestor acte, pentru a obtine viza tu ai nevoie de acest extras si nu sora ta, toate actele enumerate in lista pentru viza turistica tu trebuie sa le perfectezi si nu sora, inafara de punctul 4 (doar invitatia si restul trebuie sa ti le daie sora ta).

      Ștergere
  83. am inteles foarte bine .... este puctul 5. Demonstrarea gradului de rudenie ..el se face pri prezentarea extraselor multiligve ...trebue al meu shi al surorei mele ...eu le fac aici la noi pe ambele ,ma intereseaza daca e sa-l fac pe a lui sora ,imi trebue prokura de la ea ,pentru ca sa fiu inputernicita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu intrebarea data trebuei sa te adresezi la arhiva sau poti accesa informatiile si aici http://www.starecivila.gov.md

      Ștergere
  84. inca o intrebare ,documentele care le depui la ambasada ele trebu sa fie traduse in italiana ?

    RăspundețiȘtergere
  85. da procura care mio face sora din italia ,shtie cineva trebue sa aiba apostila?

    RăspundețiȘtergere
  86. sall,ma poate ajuta si pe mine cineva cu mici sfaturi?sunt cetatean a RM casatorit cu cetatean roman suntem in italia de ceva timp dar vreau sami aduc fratele aici macar in vizita e posibil asa ceva si ce acte imi trebuie?la moment am dat la permis de soggiorno.multumesc anticipat si astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca doriti sa vina intr-o vizita el trebuie de aici sa-si faca o viza turistica, documntele sunt scrise sus in post, alte sugestii si explicatii le cititi in comentarii.

      Ștergere
  87. as vrea sa stiu daca in desclaratia de ospitare facuta de o persoana italiana e obligatorie la “fidejussione bancaria”
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. garantia bancare se face de pesoana care vine in Italia nu de acea care invita.

      Ștergere
  88. Buna , poate cineva sa-mi dea siteul und epot gasi cererea Schenghen??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O iai de la ambasada sau poti sa vii la patronat cind ai toate documentele gata si o iai deacolo o indeplinesti pe loc, sunt si exemple de completare.

      Ștergere
  89. apropo da daca faci in italia garantia bancara .. cit timp ocupa pina iti elibereaza foaia oficiala ca iata ai in banca atitea bani??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cume la bancile din Italia dar nu cred sa se difere de a noastre, la noi tio face in citeva minute la dinsii cred ca e asemanator nu cred ca e cazul sa atepti mult timp, iti tiparesc hirtia cu dataele bancare si o stampileaza, semneaza etc.

      Ștergere
  90. astept raspuns .. si mersi anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna ziua
    As dori sa stiu care sunt sansele de a pleca cu invitatie la Italia daca sunt desocupata?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desocupata? nu exista asa cuvint, probabil ai vrut sa spui ca nu lucrezi, daca asa atunci sanse is putine.

      Ștergere
    2. scusa pentru eroare gramaticala
      multumesc pentru raspuns

      Ștergere
  92. Bunaziua,as dori sa aflu informatie privind urmatorul caz: daca ma casatoresc cu un cetatean italian aici in Moldova,ce trebuie sa facem mai departe ca sa pot pleca la el sa lucuiesc? trebuie sa obtin mai initii o viza si apoi sa-mi fac permis ne sedere sau cum este procedura?

    RăspundețiȘtergere
  93. buna ...am ssi eu o intrebare patronatul asta nus cumva cei de la intrare care iti rup minicile sa le dai bani ca sati rezolve ei situatia.....

    RăspundețiȘtergere
  94. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  95. de ce acte am nevoie pentru reìntregirea familiei,pentru fiul meu de 15 ani,deja am primit nulla osta.

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna..
    as vrea sa intreb dupa punctul 6. certificatul de la locul de studii cu indicarea perioadei de vacanta.. trebuie tradus in it. legalizat la notar si apostilat la ministerul justitiei??
    ms mult din timp ;)

    RăspundețiȘtergere
  97. P.S. si inca ceva. imi ziceti undeva unde fac rezervarea biletelor tur-retur? ca am facut prin aprilie 2012 si 10 euro avand trebuie))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezervarea se face la orice companie turistica, se face gratis la majoritatea (sunt si hitri care iau taxe pentru asta desi desi nu ar trebui so faca), rezervarea poti so faci la vriun sediu airmoldova daca cursa e a lor atunci dupa rezervare poti sa cumperi tot de la dinsii biletul o sa te coste mai ieftin decit la restul companiilor turistice.

      Ștergere
  98. buna ziua in privinta la asigurare medicala ,am sunat la o companie mia spus ca e 178 euro ,alti imi spun ca costa sub 1000 de lei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. totul depinde de termenul asigurari cu cit e mai mare cu atit e mai scump, din cite tin minte am achitat doi ani in urma 5-7 euro pentu 2 saptamini.

      Acesati linku dat http://rapidasig.md/asigurare/medicala/calculator-asigurare-medicala/ pentru o informatie larga o sa vedeti preturile la toti operatorii de asigurari, preturile variaza dar nu cu mult asa ca alegeti o companie de dorit internationala ce are acolo oficii asta pentru orice eventualitate.

      Ștergere
    2. 5-7 euro pentru 2 saptamini, am pus linku cu calculator pentru asigurarea introdu datele tale si o sa vezi singura ce suma trebuie sa achiti.

      Ștergere
    3. de ce mie imi spune operatorul ca pentru 29 zile imi ese 178 euro,dar cind imi calculez eu personal imi esa 178 lei

      Ștergere
    4. Sa gresit credca, apeleaza un alt asigurator ca sunt o sumedenie, si te sfatui ca nu alegi ofertele cele mai ieftene de al de transelit, asito, moldasig (au reputatie cam dubioasa in despagubiri) in caz de ceva ei cu greu o sati plateasca despagubirile personal mie imi place si nam auzit ceva negativ despre grawe carat, donaris.

      Ștergere
    5. inca asha o intrebare ,prenotarea biletelor ,la meridiana fly costa 10 euro dar cit e valabila shtie cineva?

      Ștergere
    6. Prenotarea biletelor avia din cite stiu eu se rezerveaza pe 48 ore.

      Ștergere
    7. garantia bancara ,cum o fac ,e necesar ca bani sa ramina in cont sau dupa ce o fac pot sa-i scot ,shi cit este valabila ?

      Ștergere
    8. Daca nu ai nici un cont in banci te duci la orice banca iti faci cont (nu importa ce valuta) pui banii necesari (din considerentul 28 euro pe zi de sedere) si le spui ca iti trebuie sa ti sa se tipareaca soldul contului (sa fie numele tau, suma, stampila bancii, prima data acest doc. este gratis dar ma rog depinde de banca poate sa varieze intre 5-10 lei).

      Dupa ce ai facut rost de acest document poti imediat sati scoti banii nimeni tu te obliga sa lasi banii in cont.

      Acest document este valabil o scurta perioada 2-3 zile si de dorit sal faci in aceiasi zi sau cu o zi mai inainte de a te duce la patronat sa depui documentele.

      Ștergere
  99. scuzati.. dar cind am incercat in aprilie am traduso si am legalizato la notar.. acum nu mai trebuie?
    dar pot sa fac rezervarea dar sa plec cu alt transport? cu rutiera de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cind am fost (in vara lui 2011) nu era necesara traducerea dar poate sa schimbat ceva, contactati patronatul pentru a sti 100% ca nu trebuie tradus si apostilat documentul dat.

      Cit priveste de rezervare tehnic vorbind se poate, pentru ca rezervarea e valabila doar 48 ore iar viza se face min in 1-2 saptamini deci putei sa va duceti si cu rutiera nu cred cai o problema, daca va duceti cu autocarul mai bine sa dati info despre el (o sa va trebuiasca de la sofer sa luati xeroxurile)

      Ștergere
    2. Rezervind biletul nu esti obligat sa il cumperi, iar daca ai la mina viza poti sa te duci cu orice trasport, macar si cu vaporul.

      Ștergere
    3. da am contactat trebuie doar de tradus si legalizat fara apostila..
      dar eu stiu k rezervez doar ca sa mi se deschida viza.. sa am la vama dar deam cu ce plec nu conteaza nu?? caci la ambasada imi deschida daca am rezervarea dus intors.. dar la rutiera nu face rezervari ))

      Ștergere
    4. ah da.. de asta si zic.. al 2 comentariu nu lam vazut scz.. trebuia refresh.
      ms mult.;)(V) dar imi zici te rog unde ai rezervat tu? o adressa ceva? caci unde fac eu e cu 10 euro )) si dac plec cu ei intra in bilet daca nu ramin tipa la ei)

      Ștergere
  100. Stiu ca la explore era gratis, poti sa vezi adresele pe pagina lor web http://www.explore.md/ ca au multe filiale.

    RăspundețiȘtergere
  101. Daca sunt minor...am 16 ani..cum credeti e posibil sa plec la vara in Italia sa-l vizitez pe tata? e posibil sa-mi fac viza?
    Astept raspunsul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singur nu cred ca o sa poti primi viza doar cu vrio tutela spre exemplu mama.

      Ștergere
  102. Scuzatima dar am nevoie de ajutor..... Vreau sa invit fratele cu sotia si 2 copii in vacanza pe 20 zile in august,problema e ca el lucreaza in Moscova iar sotia e a casa cu fetitele una de 3 ani si una de 7 luni..... Le vor da visto sa vina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca e posibil, deja ambasada decide da sau nu.

      Ștergere
    2. dar el trbuie sa demostreze ca lucreaza la moscova?

      Ștergere
  103. am auzit ca trebuie sa aiba certificatul de lucru si de ferie dar el lucreaza in negru la moscova cum pot face ca sa nu aiba probleme cu visto?toate ducumentele sunt in regula dar lipseste documentul ca el lucreaza...

    RăspundețiȘtergere
  104. avind biletul cumparat si toate documentele facute inafara de certificatul ca el lucreaza e posibil sa nu obtina visto?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e posibil dar cred ca sansele is foarte mici dupa mine, ambasada nu ofera date privind elibirarea vizelor asa ca nimeni no sa va spuie 100% o sa io daie sau nu, cel mai bine sa gaseasca un loc vremelnic daca are posibilitate asta ii va majora sansele sa ia viza.

      Ștergere
    2. daca el isi face document la moscova ca lucreaza ca e posibel sal ajute sasi faca certificatul la moldova e valabil ori ei vor cca el sa lucreze la moldova

      Ștergere
    3. nu cred ca are importanta in ce tara lucreaza, pricipalul sa aiba un loc de munca.

      Ștergere